Den jag är, det jag gör


"Du är modig" sade kollegor, bekanta, träningskompisar, släktingar, väninnor när jag 2014 tog mitt pick och pack och flyttade från Stockholm till Fårösund utan att känna en kotte eller ha någon koppling till ön. Men jag gick på magkänsla och den sade åt mig att söka mig mot den vilda östern, en plats där kreativiteten skulle få plats att breda ut sig. Jag kände mig egentligen aldrig just modig, utan mest trygg i att det här var vad jag behövde. 


"Klarar du en vinter blir du kvar" spekulerade kvinnan jag hyrde en flygel vid vägs ände av. Och när jag stod vid randen av havet i full höststorm och sinnena var vidöppna för intryck visste jag att jag inte kunde flytta tillbaka hem. Att det karga, vilda hade fått grepp om mig. 

Jag började jobba på Svenska Spel 2015 och hade ett par väldigt roliga år, de roligaste i mitt yrkesliv tror jag, men jag levde inte min dröm. För i alla år har varje fortbildning, varje konferens, alla mingel och varende en av mina Linkedinkontakter alla på sitt eget sätt varit mina små, men målmedvetna yttepyttesteg mot den stora drömmen: att driva eget. 

Så under 2019 gick jag på magkänsla igen. Jag tog allt jag lärt mig av mitt yrke sedan min universitetsexamen 2006, paketerade det till Vilda Östern Kommunikation och inom ramen för denna enmansshow till liten byrå erbjuder jag dig min prägel, min blick och mitt stora engagemang i rollen som kommunikationskonsult. 

Jag känner mig väldigt trygg i det jag kan. Jag känner mig väldigt trygg i min förmåga att skapa engagerande kommunikation som ger effekt. Och jag längtar efter att få visa dig den Vilda Östern. 

Curriculum Vitae


Men herregud människa, riv av CV:t

Jaja, det ska jag absolut göra. När allt kommer omkring är din önskan min lag - SÅ service minded är jag nämligen. I första hand föreslår jag såklart att du blir vän med mig på Linkedin, men här kommer en kortare version av vad jag sysslat med yrkesmässigt.


  • 2015-2019 Interkommunikatör Svenska Spel AB (Visby)
  • 2013-2014 Kommunikatör och projektledare Landstingsstyrelsens förvaltning (Stockholm)
  • 2012-2013 Kommunikationsstrateg Stiftelsen Expo (Stockholm)
  • 2011-2012 Politisk sekreterare S-kansliet i riksdagen (Stockholm)
  • 2009-2011 Talskrivare för Socialdemokraternas dåvarande partisekreterare Ibrahim Baylan (Stockholm)
  • 2007-2009 Kommunikatör Unga Hörselskadade (Stockholm)


Under åren 2005-2009 arbetade jag ideellt som kulturredaktör för Tidskriften Expo och det är ärligt talat min bästa skola och fortbildning. Jag har i perioder mellan 2007-2014 frilansat som kulturskribent och krönikör för bland annat Dala-Demokraten och kulturtidskrifter som Mana och Tromb. Dessutom har jag under samma period haft oräkneliga uppdrag som lektör för Bokförlaget Forum. 

Givetvis har jag pluggat en himla massa också. Det har du säkert redan anat av listan ovan. 


  • Filosofie Magisterexamen vid Stockholms Universitet (jag läste dubbla kurser i princip hela min tid på universitetet och ska inte tråka ut dig med detaljer - men jag kan väl sammanfatta det med att jag har ett akademiskt intresse för berättelser av olika slag)
  • Medie och Kommunikationsvetenskap grundkurs på Högskolan i Gävle (vad kan jag säga, jag älskar att plugga)
  • Ettårig skrivarlinje på Gotlands Folkhögskola (den var svepskälet under vilket jag flyttade till ön - listigt va!)
  • Diplomerad Social Media Manager via Social Media Academy 2019, en kompetensutveckling jag gjorde för att vässa mitt jobb med sociala medier