Smakprov på sådant jag gör

Okej, så den här sidan hänger alltså ihop med mitt erbjudande - här kan du se ett urval av uppdrag jag har haft och vad jag har möjlighet att skapa för dig. Jag har förstått på mina uppdragsgivare att det är ganska ovanligt med en senior kommunikatör som inte bara planerar för och har det strategiska ansvaret för kommunikationen utan också är den som operativt kan sy ihop det hela. Men jag sade ju det - jag är din kommunikationsavdelning nu. Jag har delat upp smakproven i tre delar: övergripande kommunikationsarbete, textproduktion och sist men inte minst produktion av rörligt innehåll.


Jag tycker det är lika roligt att jobba med regelbundna uppdrag som att gå in i snabba projekt med ett tydligt slutdatum. Behöver du en kommunikatörshand att hålla i när era kanaler spretar åt olika håll, idéerna är slut eller du helt enkelt och ärligt talat bara inte har tid - fatta min!Övergripande kommunikationsarbete

Alla kan vara en uppragsgivares reklambyrå men få lyckas med konststycket att helhjärtat vara någons kommunikationsavdelning på timmar (du gissade rätt - ödmjukhet är min mest framträdande dygd). Precis som för tillfälliga uppdrag har du möjlighet att anlita mig på timmar eller i projektform för den här typen av jobb.

Asynjor Invest

Start: 2020, för närvarande
Jag gör all kommunikation för Asynjorna vilket bland annat innebär grafisk form för rapporter och inbjudningar, jag har gjort den nuvarande webbplatsen och sköter sociala medier.

Asynjor Invest

GotlandsHem

Start: 2020, för närvarande
Sedan 2020 har jag regelbundet gjort olika typer av uppdrag för GotlandsHem. Under 2023-2024 har jag ett regelbundet uppdrag som projektkommunikatör. Det innebär att jag är med och planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser kopplade till olika större projekt. Förutom att jag skriver kommunikationsplaner och ansvarar för det strategiska arbetet med kommunikationen producerar  jag också innehåll. 

Hållbara Gotland

Start: september 2020 - september 2023
Jag har varit Social Media Manager för nätverket Hållbara Gotland under ett par års tid. Det innebär att jag planerat och skapat innehåll för deras sociala medier. Jag har även byggt och skapat innehållet på deras nuvarande hemsida.

Lagerkungen

Start: september 2021 till och med september 2022
Jag ingick i ett team med fem andra frilansare som tillsammans utgjorde marknadsavdelning för franchisekedjan Lagerkungen. Mitt ansvarsområde var att planera och skapa innehåll för sociala medier. I uppdraget ingick också gemensamma möten varannan vecka där vi diskuterade kommunikationsstrategier framåt. 


Tillväxt Gotland

Start: juni 2021 - mars 2022
En dag i veckan agerade jag kommunikationsavdelning för företagarföreningen Tillväxt Gotland. Det innebar att jag producerade innehåll för webb och sociala medier, skapade nyhetsbrev, hade regelbundna veckomöten och skapade en redaktionell planering med utgångspunkt i dessa. Jag arrangerade event, modererade samtal och höll i workshops.

GotlandsMusiken 

Start:  1/9-31/12 2020 
Jag hade rollen som kommunikations- och pressansvarig för GotlandsMusiken. Det innebar bland annat att jag planerade kommunikationen och producerade innehåll för webbplats och sociala medier. Jag hade även ansvar för helhetsgreppet och översynen avseende kommunikation så att min uppdragsgivare kunde koncentrera sig på sin kärnverksamhet.


Proffstyckare

Hela Gotland ringde och bad mig analysera årets valaffischer - ett jätteroligt uppdrag! Att bli omnämnd som "expert" och hamna på mittuppslaget hade jag inte räknat med och när en väninna skickade den här bilden med kommentaren "vad bra det blev" mottog jag informationen med skräckblandad förtjusning. Men mest förtjusning, så här i efterhand.Moderator

Jag tycker det är väldigt roligt att moderera samtal och diskussioner och har haft flera sådana uppdrag, bland annat för Tillväxt Gotland. För att göra ett bra jobb behöver samtalet handla om någonting jag har en viss förförståelse för och intresse av - hör gärna av dig till mig om du vill ha en jordnära, lättsam och proffsig moderator!


SoMe och Employer Branding på myndighet

Uppdragsgivare: Riksantikvarieämbetet
Period: 2020 och 2021
Typ av uppdrag: kommunikatör, innehållsproducent, SoMe Manager
Jag har: Tagit fram en benchmark för Employer Branding i RAÄ:s sektor, varit ansvarig för redaktionell planering och produktion för myndighetens Instagram och utfört sedvanliga kommunikatörsuppgifter på enheten för kommunikation.

Textproduktion för stora och små projekt

Det skrivna ordet ändå, hörrni!Jag älskar att skriva och jag älskar att läsa. Yrkeslivet har allt en extra, skimrande guldkant när jag bli anlitad för att skapa textbaserat innehåll - helt ärligt oavsett vad det handlar om. Jag är inte fotograf men tycker jag håller en hög nivå för att vara kommunikatör och i regel blir jag också anlitad för att bildsätta det jag skriver. 

Coop Gotland Magasin

Uppdragsgivare: Roxx Communication för Coop Gotland, 2023
Typ av uppdrag: skribent och fotograf
Jag har: varit med och planerat innehållet samt gjort intervjuerna, skrivit texterna och fotograferat för den 12 sidor långa tidningen. Här kan du läsa den.

Reportage för Region Gotland

Uppdragsgivare: Knak Agency för Region Gotland
Typ av uppdrag: Skribent
Jag har: Intervjuat och skrivit reportage om olika verksamheter som varit en del av Region Gotlands projekt Hållbara Gotland. 

Reportage i urval:
Innovationsmiljö Gotland och Science Park Gotland: Att bygga en plats för innovation och entreprenörskap


Gotlandsägg: Från idé till pannkaksfabrik på ett år

Att skapa en trovärdig tonalitet

Uppdragsgivare: Accord Group
Typ av uppdrag: Copywriting
Jag har: Skapat en röst och tonalitet för Accord Group och skrivit texterna för webbplatsen.Innan jag var kommunikationskonsult har jag bland annat jobbat som talskrivare. Det var väldigt roligt att återigen få tolka en annan person och hitta det där tonfallet som gör hen till hen. Här ville vi ha ett akademiskt men ändå personligt tilltal som speglar vem Ann-Sofie är. Resultatet kan du läsa här.


Produktion av rörligt innehåll

Jag skapar filmer för sociala medier och webbplatser. Jag är med och jobbar fram idé och manus om det behövs och filmar och redigerar därefter materialet. När du anlitar mig ingår all min utrustning (jag filmar med Sony ZV E1) och eventuell musik i timpriset. För större produktioner och för drönarfoto samarbetar jag med Flocken Produktion.

Film för SoMe

Uppdragsgivare: GotlandsHem
Typ av uppdrag: Innehållsproducent
Jag har förberett konceptet, filmat samt klippt materialet till den färdiga produkt du ser här. 

Film för SoMe

Uppdragsgivare: Lagerkungen
Typ av uppdrag: under 2021-2022 producerade jag regelbundet material för Lagerkungens Facebook. Jag arbetade enbart med stockbilderoch här är ett exempel på hur man kan använda detta ganska klyschiga material på ett sätt som är roligt och väcker intresse.

Film för SoMe

Uppdragsgivare: Gotlandshem
Typ av uppdrag: Innehållsproducent
Jag har: filmat och klippt materialet till färdig produkt

Produktion av film för (S) Gotland

Uppdragsgivare: Socialdemokraterna Gotland
Typ av uppdrag: Filmproduktion (projektledning, klipp/redigering)
Jag har: Producerat och klippt delar av materialet

För andra året i rad fick Erik Landerdahl och jag möjligheten att levandegöra Socialdemokraterna Gotlands första majfirande digitalt. Vi gjorde åtta filmer med tal av olika företrädare och här kan ni se trailern.


Film för SoMe

Uppdragsgivare: Gotlandshem
Typ av uppdrag: Innehållsproducent
Jag har: filmat och klippt materialet till färdig produkt


Film för SoMe

Uppdragsgivare: Asynjor Invest
Typ av uppdrag: Innehållsproducent
Jag har: filmat och klippt materialet till färdig produkt


Produktion av film för (S) Gotland

Uppdragsgivare: Socialdemokraterna Gotland
Typ av uppdrag: Filmproduktion (projektledning, klipp/redigering)
Jag har: Producerat och klippt delar av materialet

För andra året i rad fick Erik Landerdahl och jag möjligheten att levandegöra Socialdemokraterna Gotlands första majfirande digitalt. Vi gjorde åtta filmer med tal av olika företrädare och här kan ni se trailern.

Uppdragsgivaren ville ge känslan av samhörighet och av att vara på väg någonstans tillsammans och vi valde att illustrera det här med otraditionella första majtåg bestående av en till två personer.

Textmanus för film

Uppdragsgivare: Knak Agency för Region Gotland
Typ av uppdrag: Skribent/manus
Jag har: Sammanställt underlag och skapat en röd tråd av materialet i form av textmanus. Under inspelningarna var jag med och intervjuade och coachade de medverkande. 

Skapa samhörighet genom film

Uppdragsgivare: Socialdemokraterna Gotland
Typ av uppdrag:
Producent/projektledare
Jag har: Hållit ihop produktionen, klippt och textat de färdiga filmerna


Inför första maj 2020 bestämde sig Socialdemokraterna för att enbart ha ett digitalt firande av arbetarrörelsens högtidsdag och jag fick frågan om att producera filmer med flera gotländska företrädare som avsändare. Syftet var att skapa samhörighet och ge en känsla av politisk rörelse framåt trots bristen på fysiska möten. Min sambo Erik Landerdahl filmade och jag höll ihop produktionen samt klippte och textade de färdiga filmerna som visades på Socialdemokraterna Gotlands Facebooksida. 

Det viktigaste om mig

Superkraft: Missar aldrig en deadline

Språkkunskaper: Talar den politiska byråkratins och de långa beslutsvägarnas alla dialekter flytande

Favoritvapen: Humor

Vapensköld enligt DISC-analysen: Knallgul med tydligt röda inslag

Hisspitchen

Jag är en senior kommunikatör som hjälper dig att planera och skapa innehåll för din webbplats, sociala medier, tryckta annonser och intranät. Det kan vara texter av olika slag, manus för infofilmer, filmer för sociala medier eller att utveckla din tonalitet. Jag tar fram effektiva kommunikationsstrategier eller implementerar dina befintliga i verksamheten. Du anlitar mig på timmar eller till ett längre projekt.