Smakprov på sådant jag gör

Okej, så den här sidan hänger alltså ihop med mitt erbjudande - här kan du se ett urval av uppdrag jag har haft och vad jag har möjlighet att skapa för dig. Jag har förstått på mina uppdragsgivare att det är ganska ovanligt med en senior kommunikatör som inte bara planerar för och har det strategiska ansvaret för kommunikationen utan också är den som operativt kan sy ihop det hela. Men jag sade ju det - jag är din kommunikationsavdelning nu.


Jag tycker det är lika roligt att jobba med regelbundna uppdrag som att gå in i snabba projekt med ett tydligt slutdatum. Behöver du en kommunikatörshand att hålla i när era kanaler spretar åt olika håll, idéerna är slut eller du helt enkelt och ärligt talat bara inte har tid - fatta min!När ett reportage säger mer än en caption

Uppdragsgivare: Knak Agency för Region Gotland
Typ av uppdrag: Skribent
Jag har: Intervjuat och skrivit reportage om olika verksamheter som varit en del av Region Gotlands projekt Hållbara Gotland. 


Jag hade gått runt ett par veckor och längtat efter att skriva något längre än captions - när jag fick frågan om att göra ett par reportage för Region Gotland. Ett väldigt roligt och inspirerande jobb med kort deadline vilket gav mig den där härliga känslan av att vara journalist.

Reportage i urval:
Innovationsmiljö Gotland och Science Park Gotland: Att bygga en plats för innovation och entreprenörskap


Gotlandsägg: Från idé till pannkaksfabrik på ett år

Att skapa en trovärdig tonalitet

Uppdragsgivare: Accord Group
Typ av uppdrag: Copywriting
Jag har: Skapat en röst och tonalitet för Accord Group och skrivit texterna för webbplatsen.


Innan jag var kommunikationskonsult har jag bland annat jobbat som talskrivare. Det var väldigt roligt att återigen få tolka en annan person och hitta det där tonfallet som gör hen till hen. Här ville vi ha ett akademiskt men ändå personligt tilltal som speglar vem Ann-Sofie är. Resultatet kan du läsa här.


SoMe och Employer Branding på myndighet

Uppdragsgivare: Riksantikvarieämbetet
Typ av uppdrag: kommunikatör, innehållsproducent, SoMe Manager
Jag har: Tagit fram en benchmark för Employer Branding i RAÄ:s sektor, varit ansvarig för redaktionell planering och produktion för myndighetens Instagram (bland annat visste-du-att-filmer) och utfört sedvanliga kommunikatörsuppgifter på enheten för kommunikation. Under våren 2021 är jag tillgänglig som resurs för kommunikationsavdelningens redaktion.


Under 2020 och 2021 har jag regelbundet varit inne på Riksantikvariatämbetets kommunikationsavdelning som kommunikatör med mera. Jag är generellt intresserad av myndighetens frågor och att få jobba med saker som rör kulturarv och hur detta kan göras tillgängligt för allmänheten var väldigt roligt. 

Film för SoMe

Uppdragsgivare: GotlandsHem
Typ av uppdrag: Innehållsproducent
Jag har förberett konceptet, filmat samt klippt materialet till den färdiga produkt du ser här. 

Film för SoMe

Uppdragsgivare: Lagerkungen
Typ av uppdrag: under 2021-2022 producerade jag regelbundet material för Lagerkungens Facebook. Jag arbetade enbart med stockbilderoch här är ett exempel på hur man kan använda detta ganska klyschiga material på ett sätt som är roligt och väcker intresse.

Proffstyckare

Hela Gotland ringde och bad mig analysera årets valaffischer - ett jätteroligt uppdrag! Att bli omnämnd som "expert" och hamna på mittuppslaget hade jag inte räknat med och när en väninna skickade den här bilden med kommentaren "vad bra det blev" mottog jag informationen med skräckblandad förtjusning. Men mest förtjusning, så här i efterhand.

Film för Sociala Medier

Uppdragsgivare: Gotlandshem
Typ av uppdrag: Innehållsproducent
Jag har: filmat och klippt materialet till färdig produkt


Jag har gjort flera uppdrag för Gotlandshem och skrivit texter, fotat material till deras bildbank och gjort korta infovideos för Facebook och Instagram. 

Det här är ett hemma-hos-reportage som publicerades i Gotlandshems olika kanaler. 


Text för film

Uppdragsgivare: Knak Agency för Region Gotland
Typ av uppdrag: Skribent/manus
Jag har: Sammanställt underlag och skapat en röd tråd av materialet i form av textmanus. Under inspelningarna var jag med och intervjuade och coachade de medverkande. 


Jag arbetar regelbundet med Knak Agency med uppdrag för Region Gotland. Det här var ett spännande och komplext projekt där många olika delar av berörd verksamhet skulle berätta om hur man jobbar med det svåra ämnet våld i nära relationer.


Jag har även skrivit voice over för ett par andra filmer för samma uppdragsgivare.

Ge känsla av samhörighet genom film

Uppdragsgivare: Socialdemokraterna Gotland
Typ av uppdrag:
Producent/projektledare
Jag har: Hållit ihop produktionen, klippt och textat de färdiga filmerna


Inför första maj 2020 bestämde sig Socialdemokraterna för att enbart ha ett digitalt firande av arbetarrörelsens högtidsdag och jag fick frågan om att producera filmer med flera gotländska företrädare som avsändare. Syftet var att skapa samhörighet och ge en känsla av politisk rörelse framåt trots bristen på fysiska möten. Min sambo Erik Landerdahl filmade och jag höll ihop produktionen samt klippte och textade de färdiga filmerna som visades på Socialdemokraterna Gotlands Facebooksida. 

Ny hemsida för GoGotland

Uppdragsgivare: GoGotland
Typ av uppdrag: Skapa en ny hemsida
Jag har: byggt sidan i Snowfire och skrivit majoriteten av texterna

Jag fick i uppdrag att göra en tydlig och lättnavigerad sida för GoGotland och valde att bygga den i Snowfire (samma som den här sidan faktiskt). Utöver struktur och själva byggandet har jag också skrivit texterna.

Produktion av film för (S) Gotland

Uppdragsgivare: Socialdemokraterna Gotland
Typ av uppdrag: Filmproduktion (projektledning, klipp/redigering)
Jag har: Producerat och klippt delar av materialet

För andra året i rad fick Erik Landerdahl och jag möjligheten att levandegöra Socialdemokraterna Gotlands första majfirande digitalt. Vi gjorde åtta filmer med tal av olika företrädare och här kan ni se trailern.

Uppdragsgivaren ville ge känslan av samhörighet och av att vara på väg någonstans tillsammans och vi valde att illustrera det här med otraditionella första majtåg bestående av en till två personer.

Moderator

Jag tycker det är väldigt roligt att moderera samtal och diskussioner. Under mina år på Svenska Spel var detta något jag gjorde regelbundet. Det roligaste var nog på en konferens för hela företaget när jag fick stå på stora scenen på Wisby Strand och hålla i en intervju. Senaste året har jag gjort ett par moderatorjobb för Tillväxt Gotland. För att göra ett bra jobb behöver samtalet handla om någonting jag har en viss förförståelse för och intresse av - hör gärna av dig till mig om du vill ha en jordnära, lättsam och proffsig moderator!

Film för SoMe

Uppdragsgivare: GotlandsHem
Typ av uppdrag: jag har förberett intervjun och gjort denna, filmat miljöbilder och klippt materialet till den film du kan se här. 

Jag är din kommunikationsavdelning nu

Alla kan vara en uppragsgivares reklambyrå men få lyckas med konststycket att helhjärtat vara någons kommunikationsavdelning på timmar (du gissade rätt - ödmjukhet är min mest framträdande dygd). Precis som för tillfälliga uppdrag har du möjlighet att anlita mig på timmar eller i projektform för den här typen av jobb.

Asynjor Invest

Start: 2020, för närvarande

Jag gör all kommunikation för Asynjorna vilket bland annat innebär grafisk form för rapporter och inbjudningar, jag har gjort den nuvarande webbplatsen och sköter sociala medier. 

Lagerkungen

Start: september 2021 till och med september 2022

Jag ingår i ett team med fem andra frilansare som tillsammans utgör marknadsavdelning för franchisekedjan Lagerkungen. Mitt ansvarsområde är att planera och skapa innehåll för sociala medier. Vi har också möten varannan vecka där vi gemensamt diskuterar kommunikationsstrategier framåt. 

Tillväxt Gotland

Start: juni 2021 - mars 2022

En dag i veckan agerar jag kommunikationsavdelning för företagarföreningen Tillväxt Gotland. Det innebär att jag producerar innehåll för webb och sociala medier, har regelbundna veckomöten och skapar en redaktionell planering med utgångspunkt i dessa. Jag har också hunnit med att arrangera event, modererat samtal och hållit i workshops.

Gotlandsmusiken

Period:  1/9-31/12 2020 
Jag hade rollen som kommunikations- och pressansvarig för GotlandsMusiken. Det innebar bland annat att jag planerade kommunikationen och producerade innehåll för webbplats och sociala medier. Jag hade även ansvar för helhetsgreppet och översynen avseende kommunikation så att min uppdragsgivare kunde koncentrera sig på sin kärnverksamhet.

Det viktigaste om mig

Superkraft: Missar aldrig en deadline

Språkkunskaper: Talar den politiska byråkratins och de långa beslutsvägarnas alla dialekter flytande

Favoritvapen: Humor

Vapensköld enligt DISC-analysen: Knallgul med tydligt röda inslag

Hisspitchen

Jag är en senior kommunikatör som hjälper dig att planera och skapa innehåll för din webbplats, sociala medier, tryckta annonser och intranät. Det kan vara texter av olika slag, manus för infofilmer, filmer för sociala medier eller att utveckla din tonalitet. Jag tar fram effektiva kommunikationsstrategier eller implementerar dina befintliga i verksamheten. Du anlitar mig på timmar eller till ett längre projekt.